Van Keulen Makelaars - De makelaar van de kop van Noord Holland

Tips bij het aankopen van een woning

 

Ben je op zoek naar jouw droomhuis in Den Helder of Julianadorp? Laat ons je dan helpen! Maak een zoekprofiel aan op onze website en wij zoeken de perfect match. Zodra we samen jouw woning hebben gevonden, kunnen we ook als aankoopmakelaar voor je aan de slag. Dat betekent dat we je volledig begeleiden in de aankoop van advies tot aan de notaris. Om je alvast een beetje op weg te helpen, geven we in deze blog zes tips bij het aankopen van jouw droomhuis.

Tip 1: de portemonnee

Wees goed voorbereid! Daarmee bedoelen we dat je weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn, voordat je aan jouw zoektocht begint. Zo voorkom je eventuele teleurstellingen en kun je je volledig richten op woningen binnen jouw budget.

Tip 2: ga niet voor de eerste de beste

Soms raak je direct verliefd op een woning en wil je dus niet meer verder kijken. Wij adviseren dat juist wel te doen. Ten eerste kun je daarmee bevestigen dat jouw verliefdheid geen bevlieging is. Ten tweede kun je diverse woningtypes met elkaar vergelijken en zo de juiste keuze maken. Daarnaast adviseren wij altijd een professional mee te nemen tijdens een bezichtiging, want diegene heeft namelijk geen roze bril op en kan je attenderen op eventuele gebreken.

Tip 3: omgeving

Als je op zoek bent naar een droomhuis, dan is de omgeving daarbij ook van belang. Denk bijvoorbeeld aan een basisschool in de regio, een gezellig centrum in de buurt, openbaar vervoer op loopafstand etc.

Tip 4: extra’s

Bedenk van te voren wat je echt heel graag wilt in je huis. Is dat bijvoorbeeld een grote badkamer of een fijn balkon? Zet dan alle voors en tegens naast elkaar, zodat je voor jezelf kunt bevestigen wat echt belangrijk voor jou is. Een aankoopmakelaar kan je hierbij helpen!

Tip 5: toekomst

Een huis kopen is een enorme investering, dat weten wij als geen ander. Daarom is het van belang dat jouw nieuwe woning ook in de toekomst nog bij jouw levenswijze past. Wil je bijvoorbeeld graag kinderen of wil je misschien een praktijk aan huis? Dan moet je goed kijken of de woning de mogelijkheid biedt voor het realiseren van een op- of uitbouw.

Tip 6: altijd twee keer

Een eerste bezichtiging kan soms overweldigend zijn, waardoor je niet alles meer goed weet, zodra je het huis verlaat. Wij geven dan ook altijd het advies een woning minimaal twee keer te bezichtigen, zodat je een juiste beslissing kunt nemen over een eventuele aankoop. Daarnaast is het ook goed om de tweede bezichtiging op een ander tijdstip te doen. Een andere lichtinval kan een huis totaal veranderen.

Jouw persoonlijke aankoopmakelaar

Met bovenstaande tips kun je beginnen met de zoektocht naar jouw droomwoning in Den Helder of Julianadorp. We helpen je graag bij het vinden hiervan en daarna staan we graag voor je klaar als aankoopmakelaar. Met meer dan 40 jaar ervaring en een groot klantenbestand doen wij nét even dat stapje extra. Onze aankoopmakelaar zorgt ervoor dat je volledig wordt bijgestaan tijdens de aankoop van jouw droomhuis. Onze aankoopbegeleiding bestaat uit:

  • Gegarandeerd de beste prijs

  • Vakkundig advies over het object en de omgeving

  • Scherpe onderhandelingen

  • Bespreken en controleren van de koopakte

  • Persoonlijke begeleiding en uitgebreide nazorg

  • Volop voordeel bij partners (tot wel 2795 euro)

We zijn van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 telefonisch bereikbaar voor al je vragen gedurende het aankooptraject en na afloop. Onze aankoopservice stopt niet na het zetten van de handtekening! Daarnaast bieden wij bij onze aankoopbegeleiding diverse kortingsbonnen aan van ondernemers uit Den Helder en Julianadorp t.w.v. € 2.795.

Wil je meer informatie over het aankopen van een huis of wil je graag eens kennismaken met ons team? Neem vrijblijvend contact op via tel. 0223 - 616400 of stuur een mail via het contactformulier.