Van Keulen Makelaars - De makelaar van de kop van Noord Holland

Van beursstand tot vakantiewoning

Tiny Houses veroveren de wereld. Tenminste, zo lijkt dat. Op verschillende plekken in Nederland wordt grond beschikbaar gesteld om kleine houten huisjes op te bouwen. Toen Walter Bisselink, eigenaar van Klimpark Streekbos in Bovenkarspel, een interessant aanbod kreeg om een vracht Tiny Houses over te nemen, twijfelde hij geen moment. “Er zit ontzettend veel potentie in!”, laat de ondernemer weten.
 
Walter schuift zijn enthousiasme over de mogelijkheden van de Tiny Houses niet onder stoelen of banken. “Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als strandhuisjes, vakantiewoningen, ateliers, kassen, partytenten, schuurtjes en beursstands.” Aangezien Walter bevriend is met stand- en interieurbouwer Pascal Riksman, was het idee om de Tiny Houses als beursstands te verkopen/verhuren al gauw geboren. 
 
Van Keulen Makelaars maakte in de Noordkop als eerste gebruik van deze optie. Eigenaar Seb van Keulen deelt zijn ervaring: “Tijdens de Lekker Wonen beurs in Den Helder maakten we gebruik van een Tiny House. We wilden opvallen tussen de andere stands en dat deden we! De bezoekers waren ontzettend benieuwd naar de opbouw van het huisje, waardoor we veel potentiële klanten hebben kunnen spreken. Dat is de toegevoegde waarde van een aparte beursstand!” 
 
Aankleden naar eigen wens
Het drietal is na deze samenwerking zich verder gaan verdiepen in de Tiny Houses. “Door Van Keulen Makelaars kunnen we de huisjes professioneel in de markt zetten, Pascal barst van de ideeën door zijn ervaring als interieurbouwer en ik wil hier graag in investeren, omdat ik er voor 100% in geloof”, legt Walter uit. Inmiddels is het dreamteam bezig om een samenwerkingsverband met bouwmarkt Formido op te zetten, want in een houten geraamte kun je nu eenmaal niet wonen, recreëren of je gereedschap in opslaan. “Als Formido aansluit, kunnen we de consument veel meer bieden, zoals geïsoleerde wanden, dakshingles, dakpannen, douchecabines en andere elementen. Op die manier kun je de Tiny House helemaal aankleden zoals jij zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie glazen wand of een ruimtebesparende vide! In principe is alles mogelijk”. 
 
Starters, senioren en vrijbuiters
Op dit moment worden de Tiny Houses standaard geleverd als bouwpakket met overkapping zeil. “De huisjes zijn 4,5 meter lang, 2 meter breed en 4,5 meter hoog, ze zijn per twee meter te verlengen. Het pakket is zonder schroeven in elkaar te zetten en door de kruisverbanden wordt er stevigheid gecreëerd. Ze staan als een huis!” Toch zijn de heren het er wel over eens dat zij, ondanks de legio mogelijkheden, liever in een stenen huis wonen. 
 
Sebastiaan licht dat toe: “Met een gezin vind ik het niet handig om in een Tiny House te gaan wonen, dat wordt ontzettend behelpen en daar ben ik absoluut de persoon niet voor. Maar omdat het tegenwoordig voor starters erg lastig is om een hypotheek te krijgen, is een houten huisje voor deze doelgroep wel een fantastisch alternatief. Ook voor senioren die niet al hun geld in hun dure koopwoning willen stoppen, zie ik een oplossing. Daarnaast is er een doelgroep die een bepaalde ‘way of life’ heeft, waarbij de Tiny Houses zeer goed passen.” 
 
Daar voegt Walter nog aan toe dat de huisjes ook als tijdelijke woning kunnen worden gebruikt. “Bijvoorbeeld als je schoonouders op bezoek zijn. Dan is het toch wel prettig als die niet continu op je lip zitten”, vertelt hij lachend. “Ook kun je een Tiny House zelfs op een aanhanger plaatsen, waardoor je eigenlijk een soort caravan-idee krijgt. Heerlijk voor mensen die zich graag verplaatsen.” 
 
Falgatuinen 
Het is wel duidelijk dat de ondernemers brood zien in de houten huisjes en daarin staan zij niet alleen. De Woningstichting Den Helder is op dit moment van schrijven druk bezig om in de Falgatuinen van Nieuw Den Helder 33 Tiny Houses te realiseren. “We hopen ook daar ons steentje aan bij te dragen. Want of je nu weinig te besteden hebt, op de oplevering van je nieuwbouwwoning moet wachten, graag weg wilt uit het ouderlijk huis of een vrijbuiter bent, de Tiny Houses bieden voor velen een oplossing”, besluit Walter. 
 
Nieuwsgierig of een Tiny House ook iets voor jou is? Neem contact op met Van Keulen Makelaars!