Terug naar het overzicht

Loodsgracht 68
Den Helder

Onder bod
  • Vraagprijs: € 285.000,- k.k.
  • Type: grachtenpand
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Woonoppervlakte: 146 m2
  • Perceeloppervlakte: 114 m2
  • Inhoud: 470 m3
  • Bouwjaar: 1849
  • Garage: geen garage

Historie en karakter komen hier samen!

Prachtig gelegen karakteristieke woning uit 1849 aan de Loodsgracht nabij de Mosterdbrug en de dijk; Den Helder op en top!

Dit riante grachtenpand beschikt nog over mooie authentieke details zoals de kamer-en-suite met aan weerszijden glas-in-lood deuren, de prachtige hoge plafonds met ornamenten en sierlijsten, schuiframen aan de voorzijde met glas-in-lood bovenlichten; fraai bewerkte deuren; aan sfeer geen gebrek!

Niet alles is authentiek, in de loop der jaren is er al veel aangepakt en vernieuwd.
Denk hierbij aan de vloer in de woonkamer van massieve houten planken (douglas), de zeer uitgebreide elektrische installatie; (12 groepen, 3x een aardlek en digitale gas- en elektrameter dus klaar voor het plaatsen van zonnepanelen), cv-ketel Intergas HRE (bouwjaar 2015), rondom isolatieglas, een extra verdieping met zadeldak, een riante aanbouw met betonnen vloer achter de woning en een royale nieuwe berging (2017/2018) met achterom voorzien van water, elektra en afvoer op betonplaat.

Evengoed laat de woning nog voldoende ruimte om een eigen stempel erop te drukken.

De indeling is als volgt:

Achter de voordeur, met nog een ouderwetse klingelbel, de lange hal met meterkast welke is voorzien van een zeer fraai bewerkte deur. De trap naar de verdieping bevindt zich halverwege de hal. Aan het einde van de lange hal toegang tot de keuken. De hal geeft aan de voorzijde eveneens toegang tot de woonkamer.
De woonkamer is voorzien van een dubbele en-suite, schouw, prachtige plafonds, glas-in-lood bovenramen en douglas vloer. Via de kamer gelegen tussen de en-suites komt men in de eetkamer, van waaruit ook via de hal de keuken bereikt kan worden.

De rechte keuken bevindt zich in de aanbouw en is voorzien van 6 pits gasfornuis met oven en vaatwasser. Hier is ook de deur naar de tuin, welke gelegen is op het zuiden. Achter de keuken nog de bijkeuken met cv-ketel en het toilet.

De beschutte tuin op het zonnige zuiden is volledig bestraat en hier staat een nieuwe berging met elektra en wateraansluiting.

Terug naar binnen; in de lange hal de trap naar de verdieping.
Op de verdieping 3 slaapkamers, de badkamer, een apart toilet met fontein en mechanische ventilatie, en de trap naar de zolderverdieping.
De badkamer is gelegen aan de achterzijde en voorzien van een ligbad op pootjes, douchecabine en dubbele wastafel.
In de slaapkamer aan de voorzijde eveneens mooie details zoals de schuiframen met glas-in-lood bovenlichten.
Een van de kamers aan de achterzijde heeft een bijzonder leuk zitje in de vensterbank waardoor je het ervaart alsof je in een erker zit!

Via de vaste trap naar zolder kom je op de loft-achtige bovenverdieping waar de 4e slaapkamer is. Deze ruimte is van dusdanige afmeting dat een 5e (en, wanneer je wilt, zelfs een 6e) slaapkamer gerealiseerd kan worden. Op zolder ook de aansluitingen voor witgoed.

Richtprijs € 285.000,-

Interesse?!
Van Keulen Makelaars is bereikbaar op telefoonnummer 0223-616400.

Een goede voorbereiding op aankoop van je nieuwe woning is een waardebepaling c.q. verkoopadvies van de eigen woning. Van Keulen Makelaars komt graag vrijblijvend en op haar kosten langs. Mogen wij afspraak met je maken?

GEZONDHEID VOOR ALLES
Wij van Van Keulen Makelaars proberen de veiligheid te waarborgen inzake de huidige situatie met het Corona-virus;
Bij ons heb je altijd één op één bezichtigingen. Dit omdat wij graag de tijd en aandacht voor je willen hebben, ongeacht de huidige situatie.
Handenschudden bij afspraken laten we momenteel even achterwege en we houden afstand.
We begrijpen dat je graag een woning wilt bezichtigen, kopen of verkopen.
Wij willen je vragen rekening te houden met jezelf en anderen.
Heb je koorts? Voel je je verkouden of grieperig? Dan zouden wij het op prijs stellen als je de gemaakte afspraak afzegt.