Van Keulen Makelaars
Van Keulen Makelaars
Terug naar het overzicht

Pasteurstraat 159
Den Helder

Verkocht onder voorbehoud
  • Vraagprijs: € 425.000,- k.k.
  • Type: eengezinswoning
  • Aantal slaapkamers: 5
  • Woonoppervlakte: 191 m2
  • Perceeloppervlakte: 90 m2
  • Inhoud: 688 m3
  • Garage: geen garage

Uniek!

Deze woning kunnen we niet anders noemen dan uniek, want hoewel er in de voormalige Opstandingskerk 10 riante woningen zijn gerealiseerd is er niet 1 zoals deze.
Dit komt doordat het entreeportaal van de voormalige kerk bij deze woning is getrokken, en hier bevindt zich nu een fantastische leefkeuken, met misschien wel de meest bijzondere en herkenbare raampartij van Den Helder.

Denk hierbij ook aan een aantal originele elementen van de kerk die bewaard zijn gebleven en je hebt de ideale combinatie van karakteristiek uit het bouwjaar van de gehele kerk (1956) en comfort van het bouwjaar van de woning (2015).

De woning is riant te noemen, met 5 woonlagen én de leefkeuken, maar nergens voelt de woning als ‘te groot’ aan, daar het aantal m²’s verdeeld is over meerdere verdiepingen.
Zo is er ook een mogelijkheid tot een combinatie van wonen en werken, zoals afgelopen 8 jaar het geval was. Praktijk aan huis, thuiskantoor, of gewoon genoeg leefruimte en slaapkamers voor een gezin, het is allemaal mogelijk!

Beneden de hal met toilet, vaste schoenenkast (handig!) en meterkast achter de rechter entree, en de inpandige berging achter de linker entree, uiteraard ook met een toegangsdeur vanuit de hal.
Na de hal kom je in de gezellige woonkamer met vide en open trap naar de verdiepingen, aansluitend de open leefkeuken, welke je via 2 traptreden bereikt.
In de hal, toilet, woonkamer en keuken is comfortabele vloerverwarming en een onderhoudsarme VT-wonen Novilonvloer aangebracht.

In de heerlijk lichte woonkeuken, met ramen aan 3 zijden, bevindt zich ook nog een sfeervolle haard. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur zoals een koelkast, vriezer, vaatwasser en plintboiler, en een riant fornuis met 5 pitten, 2 elektrische ovens en een aparte grill.
Aan opbergruimte geen gebrek, het keukenblok heeft meerdere grote lades, het ‘bargedeelte’’ heeft opbergplek en onder de karakteristieke XOXO ramen is een brede vensterbank/schuifkast gerealiseerd.

In de keuken bevindt zich de voormalige ‘entree van de kerk’, welke nu dienst doen als achterdeur. Vanaf het vroege voorjaar is het hier buiten bij het bordes goed toeven met een kopje koffie of thee, heerlijk beschut uit de wind in het voorjaarszonnetje.
Tof detail; op de stoere betonnen kolom binnen staat de naam van de kerk welke voorheen buiten aan de gevel hing. Deze is gelukkig gered van de sloop door de huidige eigenaar. Ook in de keuken de ‘eerste steen’ van de kerk, hoe gaaf!

Op de 1e verdieping een afsluitbare praktijkruimte/kamer met wastafel (op een kast gemaakt van houten delen die voor de oude kerkbanken stonden). Een stukje historie, net als de originele verdiepingsvloer van de kerk die op deze verdieping is aangebracht. Aan de voorzijde van de 1e verdieping een open ruimte/thuiskantoor/2e woonkamer, welke via de vide in verbinding staat met de woonkamer beneden. De 2 kiep-kantel deuren met Frans balkon zorgen voor een fraaie lichtinval.

Op de 2e verdieping een overloop, de lichte masterbedroom, een 2e slaapkamer en de 1e badkamer.
Deze ruime badkamer is voorzien van vloerverwarming, ligbad, dubbele wastafel, 2e toilet en inloopdouche.

Op de 3e verdieping de ruime overloop, 2 slaapkamers, een 3e kleine kamer (welke dienst doet als kinderslaapkamer maar ook dienst kan doen als opslagruimte), en de 2e badkamer.
Deze badkamer is ook voorzien van vloerverwarming, wastafelmeubel met dubbele wastafel, 3e toilet en douche. Beide douches tegelijk gebruiken? Dat is geen probleem door de wat zwaardere cv-ketel welke op de 4e verdieping is geïnstalleerd.
Beide badkamers, als de praktijkruimte op de 1e verdieping, de kleine kamer op de 3e verdieping én de wasruimte op de 4e verdieping, zijn allen voorzien van mechanische ventilatie.

Op de 4e verdieping de overloop met toegang tot het heerlijke dakterras van ca. 25 m², en een afsluitbare ruimte welke dienst doet als ‘wasserette/bergruimte’. Hier de aansluitingen voor het witgoed en de eerder genoemde cv-ketel.
Vanuit deze ruimte is ook het dakterras te bereiken.

Door de hoogte van het gebouw (ruim 15 m.) en het bijna platte dak, heb je de hele dag zon op het dakterras! En doordat je heerlijk beschut zit kun je in het vroege voorjaar al buiten genieten hier. Het uitzicht is ook niet mis, van vuurtoren tot watertoren tot De Kampanje op Willemsoord, je kunt het allemaal zien liggen!

Overweeg je in de toekomst een lift in de woning te laten installeren? Hier is tijdens de bouw al rekening mee gehouden bij het plaatsen van de constructie.

En last but not least; parkeren! Bij de woning hoort ook nog parkeerruimte op het achter ‘de kerk’ gelegen privéparkeerterrein.

Kortom een instapklare woning met ruimte, mogelijkheden en klaar voor de toekomst.

Richtprijs € 425.000,- k.k.
Belangrijk om te weten! Er is geen VvE, het betreft hier dan ook geen appartement.

Bezichtigen? Laat het ons weten en wij nemen graag een uur de tijd om je de woning te laten zien!

Een goede voorbereiding op de aankoop van je nieuwe woning is een waardebepaling c.q. verkoopadvies van de eigen woning.
Van Keulen Makelaars komt graag vrijblijvend bij je langs. Bel vandaag nog om een afspraak in te plannen.
Wij zijn te bereiken op 0223-616400 of via info@vankeulenmakelaars.nl