Van Keulen Makelaars
Van Keulen Makelaars

Bij Van Keulen Makelaars waait weer een frisse wind

Van Keulen Makelaars is al 25 jaar actief in Den Helder en Julianadorp en kent de regio als zijn broekzak. In 2011 heeft Seb van Keulen officieel het roer overgenomen van zijn vader, de grondlegger van het makelaarskantoor. “Geïnspireerd door mijn vader rolde ik dit veelzijdige vak in. Ik heb veel van hem geleerd, zowel op makelaars- en taxateursgebied als op ondernemersvlak.” Nu, tien jaar later, staat Frank Jongerius naast Seb aan het roer en heeft het kantoor de wind in de zeilen.

Op 1 oktober 2010 werd Frank aangenomen bij Van Keulen Makelaars. Naast de opleidingen die hij volgde, leerde hij het vak ook in de praktijk van Van Keulen senior en junior. “Ik ben, net als Seb destijds, gestart in de binnendienst. Dit houdt vooral voorbereidend werk in. In de binnendienst leer je alle aspecten van het vak, waardoor je daarna optimaal kunt functioneren in de buitendienst.” Enkele jaren en diverse diploma’s verder vielen ook zaken als verkoop binnen zijn takenpakket. Na geruime tijd in loondienst te hebben gewerkt, was het tijd voor de volgende stap.

De V.O.F. 

Eind 2019 werden de eerste gesprekken gevoerd en na wat administratieve rompslomp was Van Keulen Makelaars V.O.F. op 22 april 2020 een feit! De heren zijn het erover eens dat dit een goede stap vooruit is. Seb: “Er is bijvoorbeeld een andere werkverdeling. Frank is erg goed op HR- en marketing-gebied, terwijl ik weer prima op mijn plek zit op het financiële vlak. Het commerciële gedeelte pakken we gezamenlijk op. We hebben dus een mooie balans gevonden. En doordat we samen kapitein zijn, beide eindverantwoordelijk, heerst er meer rust. Op die manier kan ik mij ook meer focussen op het ondernemen zelf.” 

De heren vullen elkaar dus prima aan en hebben ook dezelfde ideeën over de werkwijze van Van Keulen Makelaars. “Ik ben erg tevreden met hoe wij onze werkzaamheden aanvliegen”, vertelt Frank. “Zo nemen wij écht de tijd voor de klant en vinden wij persoonlijk contact zeer belangrijk. Een tendens in de snel veranderende markt is dat alles ‘snel moet’, dit gaat vaak ten koste van de door de makelaar geleverde kwaliteit. Kortere bezichtigingen, geen persoonlijk contact tijdens de waardebepalingen. Daar onderscheiden wij ons juist in.” 

Want Van Keulen Makelaars doet daar niet aan mee. Seb: “Zo’n ‘snel’ kantoor willen wij niet zijn. Je ziet de trend ontstaan dat makelaars bijvoorbeeld in een jaar van 100 naar 200 woningen verkopen gaan. Wij groeien ook, maar nooit met het risico dat onze kwaliteit vermindert! Een woning kopen is over het algemeen een ontzettend belangrijk moment in iemands leven én vaak de grootste aankoop. Dat kun je niet afraffelen, daar moet je als makelaar tijd, moeite en energie in steken. Tenminste, dat is voor ons heel normaal.” 

Marktaandeel heroveren

Vóór de economische crisis was Van Keulen Makelaars één van de grootste makelaarskantoren in de Noordkop. Met de V.O.F. zijn zij klaar om die titel weer terug te veroveren. “Maar dat doen we stap voor stap en met alle aandacht”, legt Frank uit. “Kwaliteit blijft bij ons op één staan, niet de kwantiteit.” Inmiddels heeft het makelaarskantoor de herovering ingezet en wel in de polder. “Op dit moment zijn wij vooral bekend in Den Helder en Julianadorp, maar Breezand, Anna Paulowna, Van Ewijcksluis en Wieringerwaard zijn prachtige plekken om onze regio verder uit te breiden.” Inmiddels is de eerste woning in de polder verkocht en lopen er al meerdere aankoop- en verkoopaanvragen. 

Om deze koers van groei te kunnen blijven volgen, worden Seb en Frank bijgestaan door hun team van deskundige en enthousiaste collega’s. “Judith, Danielle, Marielle en Chelsea zorgen voor de voorbereidende werkzaamheden, zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en zorgen dat alle gegevens netjes worden verwerkt”, vertelt Seb. “En vergeet onze styliste niet, waar we mee samenwerken om de verkoop van een woning te versnellen.” Daarnaast zijn er met regelmaat stagiaires bij Van Keulen Makelaars te vinden. Frank: “Wij zijn een erkend leerbedrijf, omdat we het belangrijk én leuk vinden om onze kennis en ervaring te delen met de nieuwe generatie makelaars en taxateurs. En misschien stapt er wel iemand bij ons aan boord, waardoor we weer verder kunnen groeien!”

vkm-kvk